Miwok on the Move

June 26th, 2012

 

Miwok, a sculpture by Mark di Suvero from 1981

Miwok, a sculpture by Mark di Suvero from 1981


In order to accommodate patient parking and access to Stanford Hospital & Clinics during construction, the Stanford School of Medicine has afforded SHC temporary use of the area north of the Center for Clinical Sciences Research (CCSR) for valet parking.  Accommodating hospital patient parking and decanting the currently used Parking Structure 3 is critical to the success of the new Stanford Hospital construction.

At 29 feet tall and weighing approximately 6 tons, the Miwok sculpture currently on this site will be relocated to the Governor’s Lawn outside the Clark Center near Campus Drive in July.

 

The plan is for construction to commence for this temporary parking area in early August, to be completed by mid –September.  Valet parking services will then be able to use the area shortly thereafter. 100 + valet cars will be accommodated on this lot.

The New Stanford Hospital project team has been working closely with the Stanford University campus architect to assure that the plans for this temporary parking area meet campus approval and map to the aesthetics of the greater campus community.