Hoover Medical Campus Project Overview

The Hoover Medical Campus, located at the corner of Quarry and Palo roads across from Stanford Shopping Center, features the renovated Hoover Pavilion, the new Stanford Neuroscience Health Center and a new parking garage for patients, visitors and employees.

After an extensive renovation process, Hoover Pavilion— the original Palo Alto Hospital—was modernized to accommodate diverse health-care specialties and expanded outpatient services. The landmark Art Deco building, which opened in December 2012, now serves as headquarters for several community physicians and primary care clinics, and houses the main branch of the Stanford Health Library, which provides free scientifically based medical information.

The Stanford Neuroscience Health Center provides specialized outpatient services for people with Alzheimer’s, Parkinson’s disease, brain tumors, multiple sclerosis, stroke and other neurological disorders. The five-story, 92,000-square-foot building opened in January 2016 and integrates outpatient services in neurology, neurosurgery, interventional neuroradiology and related subspecialties in a single location.

Labs for diagnostic tests, exam rooms, imaging technologies, treatment areas, and rehabilitation and support systems are in close proximity, making it easy for patients to coordinate visits for tests and visits, and for physicians to work collaboratively.

The Hoover Pavilion Garage (Parking Structure 9) adds more than 1,000 new parking spaces for visitors, patients and staff. The nine-level parking structure (with three levels below ground) was completed and opened in September 2013.